Måndag 18 maj

Att växtfärga garn ger en ny kick varje gång, och det blir ständigt nya färgupplevelser. Vilken färg man får beror inte enbart på vilken växt man väljer, utan också vilken växtplats ,torr eller fuktig väderlek eller när under växtperioden man använder den.

För att färgen skall bli hållbar och garnet mer mottagligt för färgämnet så betar man med det mest vanliga, alun eller vinsten.

Titta in på Galleriet så finns det mer bilder om växtfärgningen. Ett stort Tack till Medborgarskolan i Kalmar som har förlagt Kursen här på Kastanjegården. Vi hoppas det kan bli en ny kurs till hösten. Så om du är intresserad, kontakta Medborgarskolan i Kalmar.

Det har varit mycke färg denna veckan. Har fått hjälp med att få huset målat. ETT STORT TACK till min Bror som jobbat med målningsarbetet!

img_0026.JPG

Vilken Helg

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment

You must be logged in to post a comment.