maj 2009

Onsdag 27 maj

Kastanjen har tänt sina vita ljus. Det är så vackert när trädet blommar. Det gröna bladverket med de fina vita blommorna.

Det finns ett talesätt att Urban,Vilhelmina och Beda skola sommaren leda. Dvs. att sommaren är här.

Sommaren är här, och vi har varit på bröllop i Skåne. En liten vacker kyrka på Österlen, och ett strålande vackert brudpar. De vita blommorna i trädet är som små brudar,vita  och otroligt vackra.

img_0029.JPG

Sommar och sol

Måndag 18 maj

Att växtfärga garn ger en ny kick varje gång, och det blir ständigt nya färgupplevelser. Vilken färg man får beror inte enbart på vilken växt man väljer, utan också vilken växtplats ,torr eller fuktig väderlek eller när under växtperioden man använder den.

För att färgen skall bli hållbar och garnet mer mottagligt för färgämnet så betar man med det mest vanliga, alun eller vinsten.

Titta in på Galleriet så finns det mer bilder om växtfärgningen. Ett stort Tack till Medborgarskolan i Kalmar som har förlagt Kursen här på Kastanjegården. Vi hoppas det kan bli en ny kurs till hösten. Så om du är intresserad, kontakta Medborgarskolan i Kalmar.

Det har varit mycke färg denna veckan. Har fått hjälp med att få huset målat. ETT STORT TACK till min Bror som jobbat med målningsarbetet!

img_0026.JPG

Vilken Helg

Söndag 10 maj

På bilden längst ner är tre genrationer bönder, Farfar,Pappa och unga sonen Eric 4 år som har mjölkat och utfodrat 130 kossor över helgen. Eric och hans storebror Carl är duktiga, och dom gillar att hjälpa till med jobbet i ladugården.

Carls stora intresse är traktorerna och maskinerna men Erics stora intresse är att ta hand om djuren på gården.

Titta in under rubriken Gården så hittar ni fler bilder.

Nu drar vi igång uppladdningen inför nästa helg med växtfärgning. Vi kommer att hålla grytorna kokande med allehanda soppor.

img_0010.JPG

Vi som jobbat över helgen

Måndag 4 maj

Med många vildtulpaner i trädgården hälsar vi Sköna Maj välkommen.

En Valborgsmässoafton utan Majbrasa kändes lite konstigt, för att tända ett majbål  hör ju våren till. Men med den långvariga torka som vi har haft så var det ett klokt beslut.

För vårsådden kan det bli besvärligt när det är så här torrt. Men det kom lite regn igår kväll och genast började fåglarna att sjunga. Så man kände att allt började växa, det är lövsprickning,tulpanerna blommar och fruktträden

kommer att snart slå ut. Vi har den vackraste tiden nu i så njut.

img_0009.JPG

Sköna Maj