juni 2009

Söndag 21 juni

Årets Höjdpunkt.

Solen har nått sin höjdpunkt och det är Midsommartid, då är dagen som längst och natten som kortast. Ta för dej av alla dess skiftningar nu. Det tidiga morgonljuset med sol o värme och kvällar med fantastiska färger vid solnedgång.

Vår lilla ö bjuder på sådana upplevelser nu. Och på min kvällsrunda i kväll hörde jag kornknarren spela, en fågel som blivit mera sällsynt i odlingslanskapet.

Har firat midsommarafton i ett lugnt Borgholm. I Fam. W.s trädgård bjöds det på ett läckert sillbord med tillbehör, varmrätt o jordgubbstårta.

Tack för en trevlig kväll i goda vänners lag!

Och till Herr G. en överraskning som gav oss många glada skratt,  Hi Hi Hi.

img_0028.JPG

Onsdag 17 juni

Vi har kommit igång med hösvängen nu lagom till midsommar. Det gäller att träffa rätt mellan regnskurarna, så vi får ihop det och att få så bra kvalite som möjligt på höet. Då blir våra kalvar glada i vinter.

Försommartid är jordgubbstid och den 16 juni har de senate 28 åren varit Jordgubbstårtans dag i vår familj. En tradition som vi värnar om efersom det är vår dotters födelsedag. Ringde och grattade, och jordgubbstårtan fanns färdig på bordet så festen kunnde börja.

I morgon så hjälper Carl farmor med gräsklippning av två trädgårder. Det ska vara klippt och fint till midsommar.

Sedan är det bara blomplockning kvar och de får stå i en vas, för några blommor under huvudkudden blir det inte. Jag behöver inte hoppas på någon ny fästman, för jag vill inte byta bort den jag har.

Så Lycka för mej är att vi har varandra och kärleken.

img_0003.JPG

Glad Midsommar

Söndag 14 juni

Det blev en blöt skörd i år, till skillnad mot föregående år. Under den veckan som ensilageskörden varade, så regnade det nästan varje kväll. Det var blött, kallt och kladdigt men vi kämpade på, för våra kossor måste få mat hela vintern.

Regnet har gjort att det växer så det knakar. Det blommar som aldrig förr i trädgården och se vilka rabarber det har blivit i år. Blad så stora som dasslock (ett gammalt uttryck från utedassens tid).

Jag tror inte att jag har sett stora blad tidigre. De passar bra om man vill gjuta betongfat, vilket kan bli till fina fågelbad. För våra småfåglar tycker om att bada.

img_0005.JPG

Lägga rabarber på

Söndag 7 juni

Det är lite cirkus över det hela när årets första ensilageskörd kommer igång.

Alla är spända och förväntasfulla, ska vädret bli bra,håller maskinparken, finns

det tillräckligt med ”folk”,har vallen vuxit så det blir en bra skörd, många fak-

torer som måste stämma.

Så ska vardagsjobbet fungera också, korna ska mjölkas,djur som ska utfodras,

köras vatten till de djur som är ute på bete. Det blir långa dagar, så vi hoppas

på en bra skörd. För våra kossor vill ha ett näringsrikt och smakligt foder under

det kommande året.

Som traditionen bjuder så avslutas de sena kvällarna med kvällsfika hos farmor.

Carl önskade sig pannkakor en kväll, så då fick det bli pannkaksfest.

img_0001.JPG

Cirkus i byn