Skördetid….
Nu när vi nu närmar oss september månad så blir det skördetid.
Att få koka och safta har alltid varit roligt. I år har jag fått tag på
gurkor, både gröna och vita. De gröna har jag skivat och
varvat med gul lök och sedan på med lite ättikslag, socker o salt,
senapsfrö och en dillkrona. Ska stå kallt något dygn innan allt
är klart. Det blir en god kripsig gurka till leverpastejmackan.
De vita gurkorna ska bli syltgurka. Det är något som inte finns
att köpa. Man skalar och kärnar ur för att sedan koka dem mjuka.
Häller sedan på en ättikslag som kokat ihop med lite kryddor och
socker. Mycket goda till söndagssteken.
Det talas mycket om ”närproducerat” idag, men detta är
”härproducerat”, och det känns bra……………..
Här en grönsak som fallit lite i glömska.
”Vaxbönor” Jättegoda! Lite lätt förvällda med en klick smör,
eller råa i sallad, vilken smakupplevelse……………
0 comments sonia | Bondmorans dagbok
Leave your Comment
You must be logged in to post a comment.