Skördetid….

IMG_0476

Nu när vi nu närmar oss september månad så blir det skördetid.

Att få koka och safta har alltid varit roligt. I år har jag fått tag på

gurkor, både gröna och vita. De  gröna har jag skivat och

varvat med gul lök och sedan på med lite ättikslag, socker o salt,

senapsfrö och en dillkrona. Ska stå kallt något dygn innan allt

är klart. Det blir en god kripsig gurka till leverpastejmackan.

De vita gurkorna ska bli syltgurka. Det är något som inte finns

att köpa. Man skalar och kärnar ur för att sedan koka dem mjuka.

Häller sedan på en ättikslag som kokat ihop med lite kryddor och

socker. Mycket goda till söndagssteken.

Det talas mycket om ”närproducerat” idag, men detta är

”härproducerat”, och det känns bra……………..

IMG_0478

Här en grönsak som fallit lite i glömska.

”Vaxbönor” Jättegoda! Lite lätt förvällda med en klick smör,

eller råa i sallad, vilken smakupplevelse……………

Trackback this Post | Feed on comments to this Post

Leave your Comment

You must be logged in to post a comment.